שותפות הורית
דברים שחשוב לדעת על שותפות הורית
אנו יודעים כי שותפות הורית היא דרך חיים אלטרנטיבית שאיננה נפוצה מאוד, ושלאנשים השוקלים לבצע את הצעד הזה יש שאלות רבות. לכן, הבאנו להלן כמה נקודות שחשוב לדעת ולזכור אותן:
-
אנשים המחפשים שותף להבאת ילדים נתקלים לא פעם בקשיים ומכשולים, במפחי נפש עד כדי ויתור על מציאת פרטנר. ואולם, חשוב לדעת ולזכור כי מדובר באורח חיים שבהחלט ניתן להשגה והוא מתנהל באופן מוצלח הרבה יותר ממה שמרבית האנשים משערים בתחילה.
-
אכן, מדובר בתהליך מורכב מבחינות שונות, החל ברמה הכלכלית, דרך המשפטית וכמובן גם האישית. לכן, חשוב לקבל ליווי ממי שמלווה אתכם באופן מסודר ועם מודל מוגדר, ויש לו ניסיון רב בליווי משפחות אלטרנטיביות. מסלול הבנוי בצורה מאורגנת ומסודרת יעזור מאוד בביצוע החבירה החשובה ביותר בחיים, כלומר שותף להבאת ילדים.
-
הדבר החשוב ביותר במהלך מסלול ייעודי למציאת שותף, הוא שתוכלו לבטא את עצמכם באופן שלם. כמו כן, חשוב מאוד שילוו אתכם בעלי מקצוע מנוסים וקשובים, כמו עובדת סוציאלית ופסיכולוגית, כאשר ההתקדמות נעשית בהדרכה עד לבחירת הפרטנר, ולאחר שאמרתם את כל שעל ליבכם ואתם מרגישים מוכנים ובשלים.
-
מבחינה כלכלית, מסלול של שותפות הורית מסתכם בכמה אלפי שקלים, הכוללים את שכר הטרחה של עורך הדין. למי שחושב על פונדקאות, ראוי לזכור כי מדובר בהליך מסורבל וממושך אשר עלויותיו יכולות להגיע למאה חמישים אלף דולר ואף למעלה מכך. יתר על כן, במידה שיש שלושה הורים ויותר, בהורות משותפת נחלקות העלויות ביניכם.
-
יש אנשים החוששים מפני תגובת החברים הקרובים והמשפחה לצעד של שותפות הורית, והחששות מובנים. יחד עם זאת, ראוי לזכור שהאנשים היקרים לכם רוצים באושרכם, וגם אם בתחילה יצטרכו להסתגל לרעיון, ככל שתראו שאתם מתמידים ורוצים בכך, הם יתגייסו, יתמכו ואפילו יתלהבו מהבחירה שלכם.
-
ברמה המשפטית, יש לערוך ולחתום על הסכם הורות משותפת אשר אנו מסייעים בניסוחו. מדובר בהסכם המפרט שורה ארוכה של נושאים, ביניהם המשמורת, דמי המזונות, הסדרי ראייה, מוסדות חינוך ודרכי חינוך, אמצעים לפתרונות מחלוקות בעתיד, וכדומה. בעזרת ניסיונו של עורך הדין תגיעו אל הפרטים החשובים ביותר, למשל סוג הקשרים והתכיפות של קשרי הילד עם המשפחה המורחבת, אם אחד הצדדים מקבל את המשמורת – באילו ימים יהיה הילד עם הצד השני, האם אפשר להוציא את הילד לחו"ל וכיצד, וכן הלאה.
-
נקודה אחרונה היא שההסכם יצטרך להגיע לבסוף לאישורו של בית המשפט, ולמרות שהשופט/ת אינו מחויב/ת לאשר את ההסכם כלשונו, לרוב בית המשפט איננו מתערב. מה שעומד לנגד עיניו הוא בעיקר טובת הילד, וכל עוד אין בהסכם סעיף העלול לפגוע בה באופן ברור – ההסכם יאושר.
לפרטים נוספים בנושאים אלו ונוספים ולקבלת ייעוץ, פנו אל המלווים שלנו בטלפון 050-5554464